Achtergrond

Het Armamentarium aan de Korte Geer 1 is een monumentaal pand in het hart van de oude binnenstad van Delft. Tot begin 2014 was in het gebouw het Legermuseum gevestigd. Het museum is inmiddels verhuisd naar Soesterberg en het Armamentarium is na eenĀ  verkoopprocedure in 2015 verkocht. Aansluitend op de ambities van het Rijk en de gemeente Delft is in 2014 door Motus BV een tijdelijk beheer concept ontwikkeld. In het Armamentarium worden tijdelijke evenementen van niveauĀ georganiseerd. Door gerichte en horizontale programmering, wordt synergie gerealiseerd tussen de evenementen. Ook in 2015 en 2016 kunnen tijdelijke evenementen worden georganiseerd (in aanloop naar nieuwe ontwikkelingen).

Historie

Het oudste gebouw van het Armamentarium dateert uit 1602. Het gebouw deed in die jaren dienst als artillerie opslagplaats. In 1653 werd het Oost-Indisch pakhuis gebouwd en in 1692 werden deze twee gebouwen aan elkaar gekoppeld door middel van een tussengebouw. De gebouwen hebben onmiskenbaar allure, maar hebben een eenvoudige structuur. Dat ligt besloten in de oorspronkelijke functie van het Armamentarium. Zware muren, karakteristieke vloeren en houten standvinken (kolommen) zorgen voor sfeervolle, grote en open ruimten rond binnenplaatsen. In 1989 is het portiersgebouw toegevoegd.

Ligging

Het Armamentarium ligt op de kop van de landtong tussen de Oude Delft en de Lange Geer, aan de zuidzijde van de historische binnenstad van Delft. Door haar prachtige ligging en haar markante uitstraling, vormt het Armamentarium een scharnier tussen de historische stad, de TU-campus, het winkelcentrum, theater De Veste en de nieuwe spoorzone.

Motus BV

Motus BV is een jonge, dynamische en sterk groeiende beheermaatschappij, gespecialiseerd in het vitaliserend beheer van leegstaand vastgoed. De organisatie bestaat uit een team van specialisten op het gebied van architectuur, huisvesting, beheer en communicatie. Beheer vindt altijd plaats vanuit een conceptgedachte.
begane2